Εκδρομή στις σπηλιές

ekdromi1Όλο το καλοκαίρι (κατόπιν τ/φ συνεννόησης) και τον Αύγουστο καθημερινά, καιρού επιτρέποντος, το πρωί και γύρω στις 11:00 ξεκινά από τη Λιναριά, μια ημερήσια εκδρομή με πλοιάριο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Συγκέντρωση στη Λιναριά, επιβίβαση και αναχώρηση στις 11:00. Περίπλου της Νότιας Σκύρου με τους απόκρημνους κι επιβλητικούς βράχους μέχρι τον παλιό πετρόχτιστο Φάρο στο «Λιθάρι».Στη διαδρομή αν είστε τυχεροί μπορεί να σας ακολουθήσει κανένα δελφινάκι. Σίγουρο είναι πως με τα άφθονα αγριοκάτσικα στους βράχους που θα πλησιάσετε πολύ-πολύ, θ’ ανταλλάξετε ματιές. Γύρω στις 13:00 θα φτάσετε στις σπηλιές με τα πράσινα νερά, γεμάτες σταλακτίτες και μυστήριο. Στα απόκρημνα βράχια που πέφτουν στη θάλασσα, βρίσκονται οι περίφημες θαλασσινές σπηλιές Διατρυπτή, Πεντεκάλη (η μεγαλύτερη όπου μπαίνει μέσα το σκάφος), Γερανιά Σπηλιά και άλλες μικρότερες. Εκεί γίνεται στάση, μπάνιο για μισή ώρα και φίλεμα των επιβαινόντων με ούζο και σαλάτα.

Το σκάφος αποπλέει με πλώρη για το νησάκι «Σαρακήνικο» όπου στον καταπληκτικό του όρμο με τα διάφανα νερά, δένει και βγαίνετε για 2 ώρες στην ακτή για μπάνιο κι εξερευνήσεις. Εν τω μεταξύ στο σκάφος ετοιμάζετε η σπεσιαλιτέ του νησιού, η αστακομακαρονάδα που σας περιμένει για μεσημεριανό γεύμα. Σε αυτή την εκδρομή εξασφαλίζετε την τέρψη όλων σας των αισθήσεων. Και της γεύσης. Όταν φτάσει η ώρα της επιστροφής πλήρεις κι ευχαριστημένοι, μετά από μια σύντομη διαδρομή, θα φτάσετε στη Λιναριά γύρω στις 17:30 όπου και αποβιβάζεστε.

ekdromi

Τα σκάφη που εκτελούν την εκδρομή είναι το «Απόλλων» 38 ατόμων ιδιοκτησίας Δημήτρη Ψαριώτη και το «Σκύρος» 25 ατόμων ιδιοκτησίας Νίκου Παππά. Λειτουργούν ως κοινοπραξία, με ενιαίο πρόγραμμα και τιμή εισιτηρίου. Είναι σκάφη σύμφωνα σε όλα με τις διατάξεις ασφαλή πλου, ξύλινα, με WC και εξοπλισμένα για άνετο ταξίδι.

Από το 2015 την εκδρομή εκτελεί το πλοίο Υδροβάτης – πληροφορίες και κρατήσεις θα κάνετε στα τηλ.: 22220 93100, 6945 496000