Πυρκαγιά στην Ατσίτσα

ΑτσίτσαΠυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02:10 ξημερώματα Σαββάτου 18/7, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετείχαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες του Δήμου και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου o δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο βόρειο σημείο, σε πολύ δύσβατο σημείο και μηχάνημα του δήμου θα προσπαθήσει να φτιάξει αντιπυρική ζώνη.

Σήμερα Κυριακή 19/7 η φωτιά είναι σε ύφεση, ωστόσο στο νησί σπεύδει ελικόπτερο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:

1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.