Οικονομική βοήθεια στο Μουσείο Φαλτάιτς

air01Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το θάνατο του Μάνου Φαλτάιτς. Σκοπός αυτών των λίγων γραμμών δεν είναι η απαρίθμηση των προσφορών του Μάνου στην πατρίδα μας. Οπωσδήποτε βεβαίως, απόσταγμα αυτών αποτελεί η δημιουργία του μουσείου, που από το έτος ίδρυσής του το 1964 έως σήμερα προβάλλει το σκυριανό πολιτισμό αλλά και αποτελεί την ζώσα καρδιά του! Για το λόγο αυτό το μουσείο οφείλει να γίνεται αντιληπτό σαν το σπίτι του σκυριανού λαού και να υπάρχει η αίσθηση του «συνανήκειν» από αυτούς.

Γνωρίζουμε όλοι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το μουσείο και τον άμεσο κίνδυνο της απώλειας του από τις τράπεζες. Γνωρίζουμε επίσης ότι η μέχρι τώρα υποστήριξη προς αυτό είναι περισσότερο λεκτική παρά πραγματική. Γνωρίζουμε τέλος όλοι, πως δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις λίγη σημασία παίζει η φραστική βοήθεια. Εδώ τον κύριο ρόλο τον παίζουν οι πράξεις! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το άμεσο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι η αντιμετώπιση του οικονομικού χρέους που θα οδηγήσει στην κατάσχεση και στην στέρηση του μουσείου από τον τόπο του.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους σκυριανούς της παροικίας αλλά και εν γένει τους απανταχού σκυριανούς σε συστράτευση, με σκοπό την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Μουσείο Φαλτάιτς. Γνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που περνάει όχι μόνο ο ελληνικός λαός αλλά γενικά όλη η υφήλιος. Παρόλ’ αυτά πιστέψτε μας, οι συνθήκες είναι πάντοτε δύσκολες για τέτοιου είδους οικονομικές προσφορές. Καμία δύσκολη οικονομική συγκυρία δε θα μπορούσε να αποτελέσει δικαιολογία για τον χαμό του Μουσείου. Το Μουσείο λειτουργεί από το 1964. Θα το αφήσουμε να χαθεί στις μέρες μας; Δεν θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας; Τι θα τους πούμε όταν μας ρωτήσουν;

Εθνική Τράπεζα-Αρ.λογ.: 807 / 746307-37

ΙΒΑΝ λογ.: GR1301108070000080774630737

Αντώνης Χριστοδούλου – Μαριάννα Χριστοδούλου Γκέκα

 

Αναδημοσίευση από τα Σκυριανά νέα Ιανουαρίου 2013