Στη Σκύρο 22-24 Μαΐου 2015 το Παγκόσμιο Κύπελλο ερασιτεχνικής ποδηλασίας

skyros-UWCT

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ερασιτεχνικής ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Μαΐου του 2015 στο νησί μας.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 21,2 χλμ. και ένα αγώνα αντοχής 114,5 χλμ, ενώ την Κυριακή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας των experience απόστασης 60 χλμ.

Η σελίδα www.uwct-skyros.gr λειτουργεί ήδη και σε αυτήν μπορείτε να βρείτε κανονισμούς, εθελοντισμό, διαδρομές με αποστάσεις, πακέτα διαμονής-συμμετοχής και μεταφοράς και άλλες χρηστικές πληροφορίες που αφορούν το νησί και τον αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ UWCT

”SKYROS CYCLING CHALLENGE’

22-24 Mαίου 2015

Η εταιρεία Sports Tours Hellas και ο Δήμος Σκύρου, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του ΕΟΤ και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, διοργανώνει το UCI WORLD CYCLING TOUR – Qualifier event 2015 σε 2 αγώνες. Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 21,2 χλμ. και έναν αντοχής απόστασης 115 χλμ. και είναι προκριματικοί αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Άλμποργκ της Δανίας, για τις παρακάτω κατηγορίες συμμετεχόντων:
19-34 έως 65+ (ηλικίες συμμετεχόντων 60 ετών και άνω θα τρέξουν και θα βραβευτούν αγωνιζόμενοι σε μειωμένες αποστάσεις), με διακύμανση ξεχωριστής βράβευσης και πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανά 5 έτη (35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65+ και για τα δύο φύλα Ανδρών & γυναικών). To 25% της κάθε κατηγορίας παίρνει την πρόκριση στον τελικό με τουλάχιστον την τριάδα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Για παράδειγμα εάν αγωνίζονται σε μια ηλικιακή κατηγορία μόνο 10 αθλητές, προκρίνεται το Podium, δηλαδή η τρείς πρώτοι. Εάν είναι 30 αθλητές και πάνω σε μια κατηγορία, προκρίνεται το “25%” για τον τελικό δηλαδή οι 8 πρώτοι οι οποίοι ανεξάρτητα εάν είναι στο Podium ή όχι παίρνουν μετάλλιο.
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν:
• Όσοι από τους συμμετέχοντες εκδώσουν ημερήσια άδεια συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
• Όσοι διαθέτουν Master license
• Όσοι διαθέτουν δελτίο “ELITE”
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (για βράβευση):
α) Κάθε αθλητής που έχει κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει δελτίο σαν μέλος μιας ομάδας που έχει εγγραφεί στη UCI.
β) Κάθε αθλητής που έλαβε μέρος μέσα στο χρόνο, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκούς αγώνες, Παγκόσμια κύπελλα, σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από τη κατηγορία Master.
γ) Κάθε αθλητής που κέρδισε βαθμούς σε αγώνα της UCI το 2015, έως την ημερομηνία τέλεσης των αγώνων.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΩΝΠαγκόσμιο Κύπελλο ερασιτεχνικής ποδηλασίας
Το Skyros Cycling Challenge προσφέρει 3 αγώνες:
1.
Ημερομηνία: Παρασκευή 22 Mαίου 2015 SKYROS CYCLING CHALLENGE ΙΤΤ -UWCT
Εκκίνηση: 15:30
Εκκίνηση – Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς
Διαδρομή: Λιναριά – Χώρα
Απόσταση: 21,2 χλμ.
Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 22 Mαίου 2015, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 15:30. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό.
Σημείωση: Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση του 25% των νικητών κάθε ηλικιακής κατηγορίας, για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.uwct-skyros.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπεται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!
2.
Ημερομηνία: Κυριακή 24 Μαΐου 2015 SKYROS CYCLING CHALLENGE – UWCT
Εκκίνηση: 09:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς Απόσταση: 115 χλμ.
Προεκκίνηση 1χλμ. έχει προβλεφθεί, ενώ οι ποδηλάτες καλούνται να ποδηλατήσουν 70μ. σε στενό δρόμο με πλακόστρωτο.
Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση του 25% κάθε ηλικιακής κατηγορίας για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.uwct-skyros.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!
3.
Ημερομηνία: Κυριακή 24 Μαΐου 2015 SKYROS CYCLING CHALLENGE Experience
Εκκίνηση: 09:05
Εκκίνηση – Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς. Απόσταση: 60 χλμ.
Προεκκίνηση 1χλμ. έχει προβλεφθεί. ενώ οι ποδηλάτες καλούνται να ποδηλατήσουν 70μ. σε στενό δρόμο με πλακόστρωτο.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.uwct-skyros.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία! Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία του αγώνα Experience oι συμμετέχοντες τρέχουν με όποιο τύπο ποδηλάτου επιθυμούν, με υποχρεωτική χρήση κράνους και αφού προηγουμένως υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Οργανωτική επιτροπή των αγώνων σε συνεργασία με τον Δήμο Σκύρου, το τοπικό ΚΤΕΛ, την Ένωση ξενοδόχων του νησιού και την Ακτοπλοϊκή εταιρεία ”Σκύρος Ναυτική Εταιρεία’, θα προσφέρουν προς τους συμμετέχοντες ολοκληρωμένα προσιτά πακέτα που θα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή, τη διαμονή και τη μεταφορά τους. Στην ιστοσελίδα www.uwct-skyros.gr στο Πακέτο Συμμετοχής μπορείτε να διαλέξετε το πακέτο συμμετοχής που σας ενδιαφέρει.
Για οπoιαδήποτε άλλη ειδική αίτηση που αφορά πακέτα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση contact@uwct-skyros.gr
Για εγγραφές μετά την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρχει επιβάρυνση 10 € στο κόστος εγγραφής.

Για εγγραφές μετά την 1η Απριλίου θα υπάρχει επιβάρυνση 15€ στο κόστος εγγραφής.

Για εγγραφές μετά την 15η Μαΐου θα υπάρχει επιβάρυνση 20€ στο κόστος εγγραφής.

Eκπτώσεις

Θα υπάρξει έκπτωση 7% σε ομάδες άνω των 8 αθλητών στο κόστος του συνολικού πακέτου).

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Τα έξοδα πληρωμής για τη συμμετοχή στον αγώνα γίνονται με τους παρακάτω τρόπους, με αιτιολογία ” Sports Tours Hellas – Skyros Cycling Challenge”:
• Κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα Πειραιώς:
GR50 0171 5620 0065 6212 7631 425
• Με τη μέθοδο Pay Pal από το επίσημο website του αγώνα: www.uwct-skyros.gr
Σημείωση: Τα έξοδα συμμετοχής επιστρέφονται, σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής όχι όμως και το κόστος εγγραφής. Επίσης δεν μεταβιβάζονται σε άλλον συμμετέχοντα. Τυχόν αθέτηση του κανόνα ο συμμετέχοντας ακυρώνεται.
ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
Μπορείτε να συμπληρώσετε ομαδική φόρμα την οποία μπορείτε να μας ζητήσετε να σας την στείλουμε με αίτημα σας στο contact@uwct-skyros.gr
Σημείωση: Καμία εγγραφή δεν θεωρείτε έγκυρη εάν δεν υπάρχει πληρωμή των εξόδων συμμετοχής. Μέσα σε 24 ώρες θα έχετε λάβει ειδοποίηση επιβεβαίωσης.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
Μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε: τον αριθμό της πλάτης και το αυτοκόλλητο στο κράνος, και οι δύο αριθμοί μπαίνουν (δεξιά στην ποδηλατική μπλούζα). Βιβλίο αγώνα, ατομικό δώρα, το chip για το ποδήλατο.
Σημείωση: Προσοχή σε περίπτωση απώλειας του chip επιβαρύνεστε το κόστος των 35 €.
Η διανομή του τεχνικού φακέλου θα γίνεται σε αυτούς που έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της εγγραφής τους , στο επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων RACE HOTEL: NEFELI HOTEL 4****. Το οποίο βρίσκεται στη Χώρα του νησιού. Οι φάκελοι θα δίνονται στις ακόλουθες ώρες και ημέρες:
1. 21 Μαΐου 16:00-19:00
2. 23 Μαΐου 10:00-12:00 & 17:00-19:00
Για ομάδες υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβει τους φακέλους ένας αντιπρόσωπος.
Στη συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και της τυχόν παραγγελίας merchadising της διοργάνωσης που θα έχετε παραγγείλει στους διοργανωτές από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.uwct-skyros.gr , με την επίδειξη της φόρμας παραγγελίας.
ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα, οι αριθμοί των αθλητών θα καθορίζουν και το box εκκίνησης τους. Έτσι στο πρώτο box θα είναι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα συμπληρώνονται από τον πρώτο πρωταθλητή των χωρών τους στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν και τέλος από τους νικητές του UWCT του 2014 στην Κρήτη. Θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες που εγγράφηκαν νωρίτερα.
Τέλος θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο Skyros Cycling Challenge Experience.
Η τελική σειρά εκκίνησης παρακαλούμε να τηρηθεί χωρίς προβλήματα.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα σε κρίσιμα σημεία που κρίνουν οι διοργανωτές θα υπάρχει εντονότερη παρουσία ασθενοφόρων, αγωνοδίκου επιτροπής και εθελοντικών ομάδων παροχής βοήθειας.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
H Οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει του τρεις πρώτους νικητές της ατομικής χρονομέτρησης και του αγώνα αντοχής, από κάθε ηλικιακή κατηγορία με διάφορα έπαθλα και μετάλλια. Επιπλέον ειδική απονομή θα πραγματοποιηθεί στους 3 πρώτους νικητές, του αγώνα αντοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας, τόσο στις Γυναίκες όσο και στους Άνδρες.
Στον 1ο νικητή κάθε ηλικιακής κατηγορίας του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και του Αγώνα Αντοχής θα του απονέμεται επιπλέον η φανέλα του UWCT.
Επίσης θα υπάρξει ειδική βράβευση στους 3 πρώτους Άνδρες και Γυναίκες, για τους συμμετέχοντες του αγώνα Experience σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όμως στη κατηγορία των γυναικών λόγω μικρής συμμετοχής οι απονομές της μιας στροφής, θα γίνουν ανά 10ετια δηλ. (19-29,30-39,40-49,50-59,60+) αμέσως μετά το τέλος των αγώνων με ειδικά μετάλλια του διοργανωτή.
ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας της ασφάλισης των συμμετεχόντων του αγώνα UWCT, με ασφάλιση αστικής ευθύνης.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει συνοδεία αυτοκινήτων για service με ποδήλατα και ρόδες. Αυτά θα βρίσκονται στο μπροστινό γκρουπ στη μέση και στο τέλος του αγώνα. Επιπλέον μηχανική κάλυψη θα παρέχεται στις Feeding zones.
Αντίστοιχη κάλυψη θα παρέχεται από ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, όπου κρίνουν οι διοργανωτές ότι υπάρχει επικινδυνότητα, επιπλέον εθελοντικές ομάδες θα βρίσκονται στα Feeding zones και στη περιοχή εκκίνησης – τερματισμού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή. Στους ειδικούς αριθμούς του UWCT που θα παραλάβουν οι αθλητές προβλέπεται στο πίσω μέρος υποχρεωτικά, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Η Οργανωτική επιτροπή του Skyros Cycling Challenge, αποποιείται κάθε ευθύνης για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά τον αγώνα, με συμμετέχοντες μεταξύ τους ή με τρίτα πρόσωπα. Επιπλέον αποποιείται κάθε απαίτησης συμμετέχοντα για την κάλυψη τυχόν εξόδων νοσοκομειακής και φαρμακευτικής του περίθαλψης όπως και επαναπατρισμού του. Επίσης η Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά τον αγώνα. Πρόσωπα τα οποία δεν εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στον αγώνα απαγορεύεται να εμπλακούν με τους συμμετέχοντες. Σε άλλη περίπτωση θα διώκονται νομικά από τον διοργανωτή με τη κατηγορία του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Ο διοργανωτής η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και ο δήμος Σκύρου, θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν υψηλή οδική ασφάλεια και κάλυψη μέχρι και 30′ στους συμμετέχοντες από το πρώτο γκρουπ, αλλά αυτό δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
• Συμμετέχοντας που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη θα αποβάλλεται από τον αγώνα και βάσει κανονισμού της UCI, θα αποκλείεται από αντίστοιχες διοργανώσεις για 1 έως 3 χρόνια.
• Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Το ποδήλατο διαφημίζεται σαν ένα οικολογικό άθλημα και έτσι ανάλογα θα πρέπει να ενεργούμε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εταιρεία: Sports Tours Hellas
Στείλτε μας τις απορίες σας επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
e-mail: info@sportstourshellas.com